esmaspäev, 5. jaanuar 2015

Lihtsad hakk-kotletid

Aastavahetus kuni keskööni sai kodus sõprade seltsis veedetud. Nagu ikka - täitsime kõhtusid singirullide, täidetud munade, kartuli-lihasalati jm suupistetega. Üllatusesineja toidulaual olid kotletid :) See oli abikaasa soov ja loomulikult viisin selle ka ellu.

Need on ühed parimad mahlasemad kotletid, mida ma eales teinud olen. Tuleb vaid lisada, et 500gr lihast jäi ilmselgelt väheks, sest kotletid kadusid laualt kui soe sai :)

Koostis:
3 viilu saia või 1 dl riivsaia
2 dl vedelikku (vesi, hapukoor või rõõskkoor) -  mina kasutan alati hapukoort
1 hakitud sibul
500 g kodust hakkliha
1 muna
1 tl soola
0,5 tl purustatud musta pipart
maitseained omal valikul
Praadimiseks: õli

Pane saiaviilud või riivsai umbes viieks minutiks kaussi vedeliku sisse ligunema.
Haki sibul peeneks ja soovi korral prae kergelt väheses õlis.
Lisa hakkliha, muna, sibul ja maitseained ning sega ühtlaseks.
Vormi saadud tainast märjaks kastetud kätega kotletid ja prae mõõdukal kuumusel kenasti pruuniks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar