laupäev, 28. märts 2015

Apelsini-tomati salsa


Apelsin ja tomat sisaldavad palju C-vitamiini ning see on reibas kombinatsioon maitsetest, mida tõstavad esile aromaatsed hakitud muru- ja küüslauk. Tsitruse särts annab salsale eriti hea sobivuse rasvase grillitud kalaga.


Retsept pärineb raamatust "Maailma supertoiduainete praktiline entsüklopeedia". See raamat on täis kergeid ja tervislikke maitseüllatusi :)

Koostis:
2 suurt apelsini 
2 keskmist tomatit
kimp murulauku
1 küüslauguküüs
2 sl oliivõli
meresoola

Lõika ära apelsini alumine ja ülemine ots, et vili seisaks kindlalt lõikelaual. Eemalda terava noaga koor, lõigates ülalt alla. Hoia apelsini ühes käes kausi kohal, et mahl raisku ei läheks. Teises käes oleva terava noaga lõika apelsini viljaliha membraanide vahelt sektorhaaval välja. Pigista membraanidesse jäänud mahl kaussi. Tee teise apelsiniga sama. Poolita apelsinisektorid ja pane kaussi kogunenud mahla sisse.

Tükelda tomat väikesteks tükkideks ning lisa apelsinidele. Murulaugu kimp haki lõikelaual või lõika kausi kohal kääridega peeneks. Pressi küüslauguküüs või lõika õhukesteks viiludeks ning sega apelsinisegu hulka. Vala peale oliivõli ja maitsesta meresoolaga ning sega hästi läbi.

Serveeri salsa hiljemalt kahe tunni jooksul.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar