teisipäev, 17. märts 2015

Suvikõrvitsa-seene püreesupp

Sellest on liiga palju aega möödas, kui viimati suppi sai tehtud. Ometigi on neid nii kerge teha ning need on ka ajaliselt kiiresti valmivad. Kuna rannahooaeg ei ole enam mägede taga ning kevad on puhastusaeg, sh seedeelundkonna, siis valmis täna kerge roog.

Eilsest abikaasale valmistatud õhtusöögist jäid järele mõned paneeritud sealihatükid ning need sobisid ideaalselt lisandina supile. Mina sain lihavaba supi, tema lihaga ja tasakaal taas peres olemas :)

Koostis:
400 g šampinjone
1 suurem suvikõrvits
1 (ca 50 g) varsseller
2 dl puljongit
1 purk kookospiima
75 g toorjuustu
soola, pipart
2 sl võid
erinevad seemned

Pane paksema põhjaga potti või ning seened. Prae nii 5 minutit ning lisa 1 tükeldatud varsseller (kindlasti vaid 1 murtud varsseller, mitte kogu punt, mis pakendis :)) ja riivitud suvikõrvits. Sega ning lisa puljong ja kookospiim. Lase madala temperatuuril mõned minutit podiseda. Kõige lõpuks lisa toorjuust ja maitseained ning sega hoolega. Keera tuli kinni ja püreesta supp saumikseriga.

Kui soovid supile lisada liha, siis prae see eraldi pannil.

Enne serveerimist puista supile peale kas eelnevalt röstitud erinevaid seemneid, röstitud saiakuubikuid ja/või liharibad.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar