pühapäev, 22. märts 2015

Tursk tomatikastmes

See nädal olen teinud väga kergeid, lihtsaid ja kiiresti valmivaid toite. Kala sai valmistatud suisa kaks päeva järjest. Antud retsept pärineb Tuuli blogist ning valmib väga kiiresti. Siin sobib kasutamiseks kõik valged kalad. Mina valmistasin roa tursafileest.

Koostis:
400-500 g tursakala fileed
50 ml oliivõli
2 hakitud sibulat
2 hakitud küüslauguküünt
700 g tomatikastet
peotäis basiilikut
soola, pipart
soovi korral maitsestamiseks suhkrut või mett ja sidrunit

Puhasta filee vajadusel veel üksikutest luudest. Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli. Lisa sibul ja küüslauk ning hauta nii 5 minutit, kuniks sibul muutub kuldjaks. Lisa tomatikaste, väiksemaks rebitud basiilikulehed, sool, suhkur ja pipar. Lase keema tõusta, alanda kuumust ning tõsta tomatikastme sisse kalatükid. Hauta tomatikastme sees mõlemalt küljelt nii 5-6 minutit.

Serveeri riisi, sidruni ja (polaar või itaalia) saiaga. Ma tegin kõrvale ahjus küpsetatud kartuli või ja juustuga :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar